Moni ei varmaan käsitä mikä homma ja miten kalliiksikin tulee valmistaa aitoja lankakarttoja. Kysehän ei ole vain yhdestä kartasta, vaan karttoja saatetaan tehdä useita satoja. Aitoihin solmittuihin lankakarttoihin tarvitaan erikseen painetut ja rei'itety pahvit ja tarvittava määrä langan pätkiä, jotka virkkuukoukun avulla näprätään karttapohjan reikiin. Joskus tätä työtä teetimme yhdistyksillä, koululuokilla ym. tahoilla, joilla oli tarve kerätä rahaa toimintansa tukemiseksi. Aikaa myöten karttojen teettäminen tällä tavoin menetti mielekkyytensä ja nykyään enää harva lankakartta on ns. aito hapsukartta. Monesta kartasta onkin tarjolla  värivalokopio sekä näyte lankalaadusta.

Perinteinen karttojen teko menetti merkityksensä myös sen takia, että lankakarttamme ovat nähtävillä Piikkopirran verkkosivuilla. Tietenkin on eri asia katsoa laatua ja väriä ruudulta, kuin hipelöitä karttoja livenä kotona. Meillä on varastossa paljon erilaisia lankalaatuja ja olemmekin koonneet niistä kaiksista värivalokopiokartat, laatunäytteet ja hinnastot yhteen maksulliseen kansioon. Mikäli tällainen kansio kiinnostaa, voi sitä tiedustella liikkeestämme.

Kansiot ovat nyt väliaikaisesti loppu, mutta tässä juuri ryhdyn niitä tekemään. Edessä on siis työrupeama kopiointia, leikkaamista, liimaamista, taskuttamista, teippaamista ja kokoamista. Kopiokoneen jatke ryhtyy siis töihin.