Yleisön pyynnöstä ensimmäisenä tulee Alpaka Natur.
Alustetaan aihetta vähän: Me täällä Piikkopirrassa jaamme langat käsinneule- ja koneneulelankoihin. Käsinneulelangat ovat niitä, jotka ovat 50-100 g kerissä ja koneneulelangat ovat pääsääntöisesti kartioilla olevia lankoja. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö koneneulelankaa voisi käsin neuloa ja päinvastoin. Tämä on meille tapa jaotella langat, jotta pysymme jokainen kärryillä, mistä puhumme ja mitä työstämme.

Eli Alpaka Natur kuuluu ns. koneneulelankoihin. Alpaka Natur sisältää 60 % merinovillaa ja 40 % alpakkaa, Nm on 28/2. Alpaka Natur on käsinpestävä, ei rumpukuivatusta ja silitystä kestää yhdellä pisteellä. Kartasta löytyy kahdeksan kaunista ja maanläheistä väriä. Alpaka Naturin kartiokoko on n. 1,2 kg, josta kerimme myös pienempiä keriä. Tässä kuvassa on 50 g keriä.
 974043.jpg

Koska Alpaka Natur on ohutta vielä kaksinkertaisenakin neulottuna, se soveltuu hyvin sisällä pidettäviin neuleisiin. Sekä tietysti käsinneulottaviin unelmanohuisiin pitsihuiveihin. Meillä ei valitettavasti ole ohjeita (ainakaan vielä) tälle langalle, yksi mallityö löytyy sentään varastosta. Eli ruskealla (1904) kaksinkertaisella langalla koneella neulottu pitsihuivi.
974047.jpg

Tässä vielä Alpaka Naturin kartta.

974053.jpg

Lankaesittelyjä jatketaan tähän tapaan, esittäkää edelleen toiveita (langat, materiaalit, mallit, mitä tietoja haluatte ym). Yritetään sitten niitä toteuttaa :)